1. Použitie antibakteriálneho ručného gélu
Ak chcete používať gél na ruky a uprednostňujete ho pred pravidelným používaním mydla, potom vás hneď varujeme – všetko nie je tak ružové. Faktom je, že gély obsahujú liehový alkohol, ktorý je hlavným dezinfekčným prostriedkom. Veľmi vysušuje vašu pokožku. V géle existuje viac nebezpečných chemikálií, ako je triclosan. Áno, pomáha výrazne znížiť počet baktérií na koži, ale tiež spôsobuje zvýšenie telesnej hmotnosti bisfenolu A. Bisfenol A je pomerne nebezpečná chemikália, ktorú teraz však môžeme nájsť v mnohých výrobkoch, pretože sa používa ako tvrdidlo z plastu. Bisfenol A zvyčajne spôsobuje niektoré zdravotné problémy. Táto chemikália vedie k problémom s produkciou estrogénu v tele. Laboratórne testy tiež ukázali, že látka môže spôsobiť problémy s fungovaním mozgu a so sexuálnym vývojom.

gel

2. Čistenie zubov ihneď po jedle.
Čistenie zubov každý deň je rozumnou potrebou. Považuje sa za ideálne ich čistiť dvakrát denne asi dve minúty. Ak budete vykonávať nadmerne horlivo, potom to  spôsobí, že vaše zuby a ďasná budú viac poškodené ako zdravé. Po jedle by ste mali počkať aspoň 30 minút. Dôvod, prečo odborníci neodporúčajú čistenie zubov ihneď po jedle, je uvoľnenie skloviny.

zubní kartáče

3. Čistenie uší s bavlnenými tyčinkami
Čistenie uší je ďalším základným hygienickým postupom, ktorý však s nadmernou starostlivosťou viac poškodzuje naše telo.  Najskôr je nebezpečné umiestniť do zvukových kanálov malé predmety, ako sú tyčinky. Akýkoľvek pokus o vyčistenie ušnej dutiny pred nečistotami, vodou, šampónom je potenciálnym nebezpečenstvom, pretože môžete neúmyselne poškriabať citlivú pokožku kanálu, poškodiť bubienok.

4. Dlhá horúca sprcha
Ak sa umyjete nefiltrovanou vodou, vystavujete pokožku a póry (ktoré sú veľmi otvorené počas horúcej vody) nebezpečným chemikáliám, ktoré môžu byť obsiahnuté v pitnej vode. Lekári odporúčajú umývať sa teplou vodou, nie horúcou. Berte na vedomie, že sprcha je miesto, kde je potrebné sa umývať, a nie len stáť pod prúdom horúcej vody.

umývat ruce

5. Používanie spodnej bielizne
Nejde o spodnú bielizeň vo všeobecnosti, ale o zlý zvyk postriekať dezodorantom prádlo. Parfumovanie vašich genitálií je mimoriadne krátkozraká vec, ktorá môže v najlepšom prípade spôsobiť podráždenie pokožky. Ak sa snažíte zbaviť nepríjemného zápachu – len použite mydlo a vodu, nepoužívajte ani voňavé gély alebo mydlá.

Posted in Nezařazené